Dog Ace

 

Vem är jag?

 

Tjejen bakom dogace heter Jenny Jacobsson. Jag fastnade i hunderiet för över 20 år sedan och lever och arbetar idag med hundar och andra djur. Mer information om min hundbakgrund hittar ni lite längre ner där en presentation av mina tidigare och nuvarande hundar finns.

 

Företaget startades 2009. Min förhoppning är att kunna erbjuda utbildning och för hundar och hundförare.

 

Min syn på hundträning

 

Under de år jag sysslat med hundar har jag fått influenser från många olika håll. Jag arbetar med positiva metoder då jag vill ha glada, arbetsvilliga hundar med massor av motivation. Jag tror att varje hund och förare är unik och därför måste träningsmetoderna anpassas till varje enskild individ.

 

I min träning är motivation och grundarbete a och o. Ett bra grundarbete och en motiverad hund kan leda hur långt som helst!

 

Jag har högre meriter från många olika hundsporter vilket jag tycker har gett mig en helhetssyn kring träning och inlärning. Jag har också erfarenhet av träning av andra djurslag vilket jag också tar med mig i mitt tänk.

 

Hundarna

 

Min hundbana startade 1991 då jag som 11:åring tjatade mig till en hund. Valet hamnade på Tjorven, en svart och vit Bearded Collie som i stamtavlan lyssnade till namnet Hundsjöns Unique Charity. Tjorven var en mycket speciell hund som var rädd för det mesta därför kom vi aldrig till tävlingsplanen men vi tränade en hel del sök och agility. Tjorven var också den hund som präglat min syn på hundträning.

 

 

Deema, Sizzla och Jenny

Dogace.se

Att träna med glädje!

Då mitt träningsintresse var väckt och mitt intresse för tävlingar började spira flyttade 1994 Tanja, Flottatjärn’s Kitimat Charmy, in i huset. Tanja var min första tollare och det var nu min hundkarriär började på allvar. Mer lättlärd hund har jag aldrig träffat och vi jobbade oss tillsammans igenom lydnaden och hon blev Svensk Lydnadschampion vid drygt 2 års ålder. Vi provade även på att tävla bruks, 2 starter blev det och hon var uppflyttad till högre klass spår. 1997 blev vi tillsammans årets bästa ungdomsekipage i både lydnad och brukst på Umeå BK. En tollare är först och främst en jakthund och trots att jag när Tanja flyttade in aldrig tänkt hålla på med jakt och jaktträning blev jag nyfiken och vi hann med att starta jaktprov och apporteringstests med lite blandat resultat.

 

I och med Tanjas inträdande i mitt liv fastnade jag inte bara för henne utan för hela rasen. 1997 registrerades därför kennelnamnet Havsrävens och den första kullen föddes i augusti samma år. Ur kullen behöll jag Ebba, Havsrävens Vildvittra. Ebba var en mycket duktig jakthund och användes både som apportör och viltspårshund. Hon blev Svensk viltspårschampion och fick 1:a HP i öppenklass på retrieverprov och samma resultat på tollingjaktprov. Vi provade också på räddningshundsträning men denna avbröts då jag flyttade till Uppsala för att studera. Lydnadsträningen låg under några år lite på is men Ebba han i alla fall med att bli LP i både klass 1 och 2.

 

2001 kom så nästa hund in i mitt liv. Ett yrväder som vände upp och ner på det mesta, till vardags kallad Dixi, Duck Tail’s Gifu Av Sigil. Vi började vår bana med att tävla lydnad och jakt. 2003 blev hon svensk viltspårschampion och 2004 kunde hon tituleras svensk lydnadschampion. Vi behövde nya utmaningar… under alla år hade agilityn varit en del av min träning men aldrig något jag tävlat i någon större utsträckning. Detta förändrades med Dixi. Vi tog oss till hoppklass 3 och agilityklass 3. Vi har även lyckats vinna DM-05 och kom tvåa på DM-06. Mellan tävlingstillfällena har Dixi även lyckats hinna med två valpkullar. Tyvärr lämnade hon mig alldels för tidigt på grund av sjukdom.

 

När Nidas, Duck Tail’s Leonidas Av Sigil, flyttade in 2005 var jag sugen på att ta upp räddningshundsträningen igen. Vi fixade inträdesprovet utan problem och under ett år la vi all tid på räddningen. Tyvärr visade sig Nidas vara sjuk och vi kunde inte fortsätta. Detta innebar också att hans tävlingskarriär inte blev så långvarig. Sina sista år jobbade han med mig och undervisade gymnasielever.

 

Den, till storleken, minsta flockmedlemmen är en 3 kg tung papillon, Destiny Height’s Witch Craft, Sizzla. Hon flyttade in till oss 2007 och målet var att vi skulle tävla agility. Idag tävlar vi klass 3 och hon är svensk agilitychamipion, svensk hoppchampion, bästa papillon 2010 och har även tävlat SM2011 både individuellt och i lag vilket slutade med ett lag SM Guld! Året efter stod vi åter på pallen på lag-SM, denna gången med ett brons! Hon har även hunnit med tre lydnadstävlingar och är LP i lkl 1 samt 3 rallytävlingar där hon tagit titeln RLDN..

 

2010 flyttade ettt litet yrväder in i huset. En liten svart tuss med sylvassa tänder. Jomgårdens Kalaspingla heter hon i stamtavlan, Kilya kallas hon till vardags. Rasen är Berger des pyrenéer a poil long. På grund av problem i flocken har hon flyttat till norrköping där hon får vara enmanshund.

 

Min nykomling är nu Deema, Fågelsjöns Kirra. En underbart trevlig tollare, född 2014. Historien om henne kommer så småningom men planerna är stora :)

 

Utbildning

 

Husdjursagronom

 

Naturbrukslärare, undervisar i hund och djurvård sedan 2004

 

Instruktör, utbildad av HUNDIQ

 

Agilityinstruktör

 

Funktionsbeskrivare för goldenklubben och tollarklubbens funktionsbeskrivning

 

Utbildad B-figurant, mentalbeskrivning

 

Diverse kurser och föreläsningar inom ämnet hund

Copyright © All Rights Reserved